Monday, February 26, 2007

Alweer een paradijs!


Hoewel ik best met een four-wheel-drive door de regenwouden en over de stranden van Fraser Island (de aboriginals noemden het eiland K'gari, paradijs. Nu weten we dat ze hier alles het paradijs noemen, dus de verwachtingen waren niet hoger dan bij de vorige 18 paradijzen) wilde scheuren, mocht het niet van Welmoed. We zouden elke 10 meter vast zitten en zouden de hele dag onszelf moeten uitgraven. Overgehaald door dit doem-scenario stapten we met 15 toeristen en een ranger in een 4-wheel-drive bus.



In dit bakbeest scheurden we de hele dag over zandpaden. Als echte toeristen stopten we bij alle highlights die het eiland ons te bieden had. Zo zagen we het scheepswrak van de Maheno, een cruiseschip dat in 1930 is vergaan. De resten van het schip liggen nog steeds te roesten op het strand.




Toen de bus doorreed naar Lake McKenzie, begrepen we de aboriginals. Een paradijselijk mooi meer. Het meer is gevuld met regenwater, wat door het fijne witte zand zo gezuiverd is, dat het drinkbaar water is. Omdat het water zo schoon is, kunnen er geen beestjes in leven. Precies wat ik zocht! Na een wandeling door het regenwoud met spinnen zo groot als een hand (! en ik maar denken dat ik alle harige beestjes leuk vind...) een plonsje in een meer zonder beestjes. Heerlijk, tsja toch weer een echt paradijsje!

No comments: