Wednesday, February 7, 2007

Artis - soort van


Bus op een pondje, over varen en maar weer verder rijden. Afgelopen dinsdag kwamen we aan op Philip Island. We parkeerden onze auto en zagen meteen een kangoeroe (1) voor onze auto weghippen. In het Koala Reserve Center zagen we de mooiste koala's (2) van heeeel dichtbij.
We vonden een prachtige camping aan een baai en parkeerden onze bus aan het strand. We zouden even met de voetjes in het water, maar lazen toen tot onze schrik dat in dit pitoreske baaitje de afgelopen twee weken nogal vaak een witte mensenhaai is gesignaleerd. Slik! Geen haai (zelfs geen vin!) gezien, maar ach, we hopen dat we niet dichterbij dan dit bij zo'n beest zullen komen, en dus tellen we het beest mee in onze dierenteller (3). Om 20.45 exact lopen er op Philip Island duizenden kleine pinguins (4) uit de zee het strand op. Prachtig om te zien!
De volgende ochtend verzamelde een kolonie pelikanen (5) zich voor een viswinkel. Een hele bak visafval ging de grote snavels in. Op een steiger tuurde een groepje mensen aandachtig naar het water, wat ons natuurlijk heel nieuwsgierig maakte. Toen we ook in het water tuurden, zagen we een hele grote pijlstaartrog (6) met een doorsnede van meer dan een meter! Wat een groot beest!
Nouja, zes beesten dus, net als in Artis, maar nu zonder hekje!

2 comments:

Nynke&Anne-Jan said...

Wat in belevenis dizze reis. Moaie bysundere beestjes dy't hjr allinnich efter de hekjes te sjen binne, inderdaad.
Hoe is it mei it fryske klompke oan'e tas?
Ik ha in lyts ungelokje han. Myn enkelbannen ynskuort, dus sit no thus, mei de foet omheech.
Folle plesier noch!!!

groetsjes Nynke

Unknown said...

Hee, wat leuk al die mooie beestjes en fijn dat de 'panne'eindelijk is opgelost! Ik volg jullie via de blogs, maar laat niet altijd een berichtje achter. Geniet er nog maar even flink van, want voor je het weet is het voorbij. Zelf gaan Carlos en ik ook op reis: midweekje Hattem bij Zwolle!!! hmmm op de een of andere manier klinkt het toch niet zo cool als Australiƫ.....xxxBreggina (ojah fijne Valentijn nog!)