Tuesday, July 13, 2010

One Wicked Adventure


We touren inmiddels een week door Australie in onze Wicked Camper (lees: oud barrel, maar hij rijdt goed en Jakob past er languit in!). Na Sydney (Opera House) zitten we inmiddels aan de Sunshine Coast (meer dan 300 dagen zon per jaar!). Dat mocht ook wel, want hoewel het bij jullie aan de Wadden-sunshine-coast al mooi weer is zolang wij weg zijn, was het in Sydney vooral koud en regenachtig (het is hier dan ook winter).



Aan deze Sunshine Coast is niet alleen het weer, maar ook het humeur van de meeste mensen vrij zonnig. Iedereen leeft mee met ons verlies tegen Spanje en iedereen verzekert ons ervan toch echt pro 'the oranges' te zijn. De finale hebben we overigens in een ietwat sneue tv-room op een camping gekeken. De wekker op 04.30 uur en toen heerlijk brak met nog een paar Nederlanders voor een groot scherm.

Behalve voetbal zien we hier vooral veel bijzondere beesten. Gister hebben we een whale-watch-poging gedaan, walvissen (die nu van Antarctica migreren naar Australie trekken) zagen we alleen van veraf, maar een groep dolfijnen konden we van iets dichterbij bekijken. Verder hippen de kangoeroes rondom onze camper en vliegen de papegaaien af en aan. We zijn inmiddels in Hervey Bay, volgens onze reisgids is dit de whale-watch-capitol-of-the-world, dus we hopen de bultruggen morgen van iets dichterbij te kunnen zien.

6 comments:

Unknown said...

Heej Atsje en Jakob,

Jullie aanpassingsvermogen is wonderbaarlijk! Zo zit je dan ineens in Australië! Wat vervelend van de 'blessure'. Ik hoop dat het allemaal snel opknapt en jullie ook nog wat van Azië kunnen zien. Nu eerst maar genieten van Australië. Ook lang niet slecht zullen we maar zeggen...!! ;-)

x Breggina

arie en annie said...

A goeie Jacob en Atsje

We binne blied dat jim ut naar ut sin hevve en dat jim er maar goed van geniete.
We wachte op jim foto,s
We hope dat de foet wat opknapt is.
Hier in Kollum is verders alles goed, Mem gaat zaterdag naar Nijmegen, voor de tocht der tochten

Groetjes Heit en Mem

blogcora said...

Hadie Atsje en Jacob,
Klinkt allemaal prachtig. Ben dan ook benieuwd naar de foto's. Lig je wel op je speciale strandmat met kussentje, jawel...Op de foto ermee dan. "De reizen en avonturen van een strandmat"; heb je gelijk een titel voor je verhaal.
Hier alles goed
Mvg Cora

Kaskelot Lancelot said...

Hoi Atsje en Jakob,

Beppe sit neast my en hat krekt alle ferhalen online fan jim lezen. Se is is fanmiddei yn Eesveen samen my oma. It is wol switterich(se hat it noch waarm fan it autotochtsje nei Overijssel(we witte allebei net hoe we dit yn it Frysk moatte skriuwe.

Beppe winsket Jakob alle betterskip ta en dat jim der noch wol in moaie fakansje fan meitsje kinne yn Australie en de oare lannen dy't jim noch opsykje sille.

Dikke tut fan beppe

Unknown said...

Heeey J en A ut ljouwert :)
Jim hast al een maand weg en nu bedacht ik me pas, laat ik eens op de site kieke :) en ik niet alleen want
Ireen is ok al in Hollandia ankommen :) hop hop

Wat hebbe jim alweer wat beleeft daaro, Hoe ist nu met Jakob sien beentje? leeft ie nog? ;)
en Atsje, bist toch wer werom in Aussie hih.......mooi mooi. Kinne we al hast fotos spotte?

vanaf Stiens een hele mooie vakantie nog toegewenst, niet teveel aan Friesland denken maar geniet er van!!

oant gauw dan hear ik graag jimme verhalen :)

groetjes en een tuut Evert en Ireentje

Unknown said...
This comment has been removed by the author.